Despre noi

Columbodromul Porumbei de Top are o capacitate de 1200 de porumbei, constructia este noua la cele mai inalte standarde, orientata catre rasarit,bine ventilata, dotata cu gratar din lemn pe toata suprafata sa si odihnitori din lemn. Este situat la 2 km de orasul TARGOVISTE la iesirea spre BUCURESTI SI PLOIESTI,mai exact in loc. ULMI, amplasat pe un teren de 2000 mp, cu o deschidere foarte mare (fara obstacole pentru porumbei in zbor).

Ruta de zbor aleasa este spre Ukraina ,cu SEMIFINALA la ALBITA  300 km si o FINALA la RADAUTI-PRUT  400 km ,o ruta pe care s-a zburat si se zboara porumbeii in zona, inregistrandu-se numai zboruri reusite.

Sistemul de cronometrare de ultima generatie (TOPIGEONS-V8), permite afisarea rezultatelor on-line. Sosirile la etape se vor afisa in timp real si prin sistem video.

Toate etapele vor fi filmate si postate pe site pentru o TRANSPARENTA TOTALA.

Echipa Columbodromului Porumbei de Top va da dovada de PROFESIONALISM, IMPLICARE si SERIOZITATE MAXIMA .


Daca sunteti dispusi sa petreceti mai multe zile in zona, aveti o varietate larga de destinatii:

Prin asezarea sa geografica, județul Dâmbovița se află în partea central sudică a României și are reședința de județ la Târgoviște. Se învecinează cu județele Brașov, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Teleorman și Argeș. Datorită faptului că în apropiere se află Carpații Meridionali, județul este unul plin de locuri frumoase, care merită vizitate.

Curtea Domneasca

Menționată pentru prima dată în 1427, Târgoviște avea rolul de capitală a Țării Românești alături de Argeș. Curtea Domnească din Târgoviște, era în acel timp zonă rezidențială pentru voievozii vremii, însă avea și un rol în apărarea țării. În ansamblul de clădire a fost construit în 1400, de către Mircea cel Bătrân, un palat domnesc. Acesta a fost restaurat pentru ultima dată în 1961, când cetatea Târgoviște a intrat în circuitul turistic. Alături de palat, în ansamblul de clădiri din Cetatea Domnească sunt incluse și Turnul Chindiei, Biserica Sfânta Vineri sau alte construcții civile ale vremii.

Turnu Chindiei

Turnul se află în reședința de județ a Dâmboviței, Târgoviște, și a fost construit de către domnitorul Vlad Țepeș, cu scopul de a păzi cetatea și ulterior cu scopul de a stoca tezaurul. Alături de Curtea Domnească, din ansamblul căruia acesta face parte, este cel mai important monument istoric din oraș, motiv pentru care este considerat simbolul orașului. Turnul a fost restaurat în întregime în secolul 19 de către domnitorul Gheorghe Bibescu, care a adăugat 5 m în înălțimea turnului, față de înălțimea inițială a acestuia, în prezent turnul măsurând 27 m în înălțime.

Zimbraria neagra

Zimbrăria Neagra este o rezervație naturală de zimbri din Bucșani. În anul 2010, existau aici 35 zimbri, toți purtând un nume care începe cu „ro”. Astfel, zimbrii de aici au nume precum Rociu (Cel mai bătrân zimbru din rezervație, potrivit site-ului oficial), Rotunda, Rogojan sau Roberta. Zimbrii au dispărut aproape complet din sălbăticie datorită vânătorii. În prezent, aceste animale sunt dependente de om pentru a putea supraviețui, nefiind capabile de a-și găsi hrană pe timp de iarnă. Rezervația reușește să întrețină zimbri datorită profitului pe care îl obține din taxele de vizitare și vânătoare (de căprioare și cerbi).

Gradina Zoologica

Gradina Zoologica din Târgoviște a fost înființată în 1957 și mutată în locația actuală (Parcul Chindia) în 1970-1972. Însă se poate spună că la Târgoviște a existat prima Grădină Zoologică de la noi, în epoca medievală când, în apropierea Palatului Domnesc, domnitorul Petru Cercel, cere să fie puse „cuști nespus de mari și frumoase în care să adăpostească sălbăticiuni” *. Acea Grădină Zoologică a dispărut

Casa memoriala I.L. CARAGIALE

Marele dramaturg român, Ion Luca Caragiale s-a născut în satul dâmbovițean Haimanale, însă în ziua de azi, satul îi poartă numele. Casa memorială se află în acel sat, pe drumul național Târgoviște – Ploiești. Vizitatorii pot vedea aici scrisori, fotografii, telegrame sau afișe ale comediilor sale, jucate în premieră. Tot în colecția expusă la muzeul memorial se regăsesc cărți în ediții rare, dar și detalii despre viața și familia autorului. Iubitorii operelor lui Caragiale pot vizita muzeul memorial între orele 8 și 16, în fiecare săptămână, în zilele de miercuri și până duminică.

Manastirea si Pestera Ialomitei

Menționam ceva mai devreme Peștera Ialomiței, iar acum o menționez din nou, cu adăugirea că trebuie să vizitezi și mănăstirea aflată la intrarea în peșteră. A fost ridicată în secolul al XVI-lea și ctitorită de voievodul Țării Românești, Mihnea cel Rău (iar în peșteră, prima sală poartă numele acestuia). Turiștii pot vizita Peștera Ialomiței până în încăperea Altarului, între anumite ore.

Lacul Bolboci

Lacul Bolboci este unul artificial de acumulare, rezultat în urma construirii barajului cu același nume, iar faptul că este amplasat la o altitudine de 1438 m face ca acesta să fie barajul situat la cea mai mare înălțime din România. Datorită acestui fapt, lacul este înconjurat de un peisaj incredibil de majestuos. Acesta este situat pe râul Ialomița, în apropiere de limita cu județul Brașov și se află la doar 10 km depărtare de Peștera Ialomița.

Parcul National Bucegi

Parcul natural se întinde pe teritoriul a 3 județe: Brașov, Prahova și Dâmbovița. În partea dâmbovițeană a parcului poți vizita lacul Pucioasa (situat la 400 m altitudine), un lac artificial, situat pe cursul Ialomiței; rezervația naturală și Cheile Zănoagei, Rezervația naturală Peștera Cocora unde se află și Peștera Ialomiței, la o altitudine de 1530 m. Peștera are mai multe galerii și adăpostește fosile ale ursului de peșteră.

Babele

Monumente ale naturii, Babele, sunt formațiuni din stâncă erodată, care s-au format în apropierea vârfului Baba Mare din munții Bucegi. Datorită faptului că până în prezent nu există nicio explicație științifică completă privind fenomenul de erodare care a dus la formarea acestor „ciuperci” din piatră, s-au format diferite teorii și legende în jurul acestora. Ca să le vizitezi, poți urca la pas, de la Bușteni (din județul Prahova), sau pe creasta Bucegilor sau poți urca din Bușteni cu telecabina Bușteni Babele.

Sfinxul

În platoul munților Bucegi găsim câteva formațiuni stâncoase, monumente ale naturii, interesante. Cel mai important obiectiv turistic din zonă este, cu siguranță, Sfinxul, o piatră de 8 m înălțime care, datorită eroziunii vântului, seamănă cu un chip de om. Acesta se află la o altitudine de 2216 m și, în apropierea sa, există și alte formațiuni geologice similare, cele mai cunoscute fiind Babele. Ca să ajungi la Sfinxul din Bucegi, cel mai ușor este să iei Telecabina Bușteni Babele, traseu care durează 15 minute, comparativ cu urcatul pe jos care poate dura până la 5 ore. Când ajungi, vei putea observa faptul că în jurul Sfinxului se regăsesc și alte monumente care se aseamănă cu un câine sau alte întruchipări